BiVärdar

Bli BiVärdar

Vad innebär detta?

Ett steg som detta bidrar till en grönare framtid!


Att bli en bivärd/fadder för en bikupa innebär att vi ställer ut en bikupa eller fler hos er på antingen er fastighet, tomt eller gård.


En bikupa i nära anslutning till kontoret, arbetsplatsen eller bostadsområdet skapar fascination och engagemang för bin och biologisk mångfald bland medarbetare, kunder och allmänhet. Det är ett effektivt sätt att sprida kunskap om naturens och binas vikt för människans hälsa och välbefinnande speciellt i växande städer. Samtidigt gör ni en konkret insats för närmiljön genom binas pollinering.


Ni bidrar till hållbar utveckling!


Var kan bikuporna ställas?

Som kunniga biodlare hjälper vi självklart till att välja lämplig plats och tar därefter ansvaret att med kärlek och omsorg ta hand om all tillsyn och skötelse av bikuporna.


Bikuporna kan ställas på tak, terrasser eller på gårdar.

Har ni inte plats så kan bikupan eller bikuporna stå på BiVänners bigårdar.

Vi tar hand om bina och sköter allt det praktiska.Bikuporna


Bikupans utseende kan variera, vi använder oss av bikupor från olika återförsäljare i Sverige.
Önskar ni ha specifika utseenden på era bikupor så kan vi ihop med våra snickare bygga enligt era önskemål. Kostnad tillkommer för detta beroende på vad ni önskar er, fråga oss gärna om en offert.


Varför BiVärdar?

En bikupa i nära anslutning till kontoret, arbetsplatsen eller bostadsområdet skapar fascination och engagemang för bin och biologisk mångfald bland medarbetare, kunder och allmänhet.


Det är ett effektivt sätt att sprida kunskap om naturens och binas vikt för människans
hälsa och välbefinnande speciellt i växande städer. Samtidigt gör ni en konkret insats för närmiljön genom binas pollinering.


På grund av klimatförändringar och överdriven användning av insektsmedel och bekämpningsmedel minskar antalet bin dramatiskt.

Deras betydelse i naturen är enorm och detta är en chans för er som företag att hjälpa till!Som BiVärdar får ni:


→ Honung som är skördad, tappad och paketerad i glasburkar åt er.

Burkarna kan sedan användas som give aways till kunder, julgåvor till anställda, säljas och mycket annat. Ni får välja etiketter på burkarna och även text och logotyp som skall stå med.

 


→ Föreläsning till anställda eller kunder om ”bin & biologisk mångfald i Sverige” samt visning av bikupans insida.


→ En guidad tur för anställda av våra kunniga biodlare på BiVänners bigårdar där mat, fika och dryck ingår. En upplevelse som alla bivärdar uppskattar! 


→ Certifikat som tack för erat stöd till BiVännernas arbete för en mer hållbar och biologiskt stadsutveckling!  Paket | Offert