BiVänner - Biodling i Göteborg

Hälsoeffekt - HUD

Honung lindrar hudsjukdomar som dermatit.

Att applicera honung på skadad hud har visat sig vara bra - honung som ett botemedel har visat sig lugna klåda. Dess helande egenskaper för att minska mjäll har också bevisats. Därför kan du också förbereda friskt hår eller hudmasker med honung.


Honung kan användas som en ingrediens för vård och återhämtning av torr hud eftersom det är ett naturligt fuktgivande medel, vilket innebär att det lockar och binder fukt från luften. Honungsbaserade ansiktsmasker är särskilt effektiva för torr och sprickig hud, liksom för flagnande och kliande hud, eftersom de fuktar huden rikligt och hjälper till att hålla fukten i den så länge som möjligt.


Honung är en vanlig ingrediens i många anti-aging krämer, men det används ofta för detta ändamål som en naturlig beredning för applicering på ansiktet i ren form, såsom en mask. Tack vare effekten av vitamin E som det innehåller förhindrar honung de skadliga effekterna av fria radikaler och har en skyddande antioxidantroll.


Dessutom ger honung huden glans, elasticitet och större kompakthet.

Tack vare dess antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper hjälper honung att skydda huden från bakterier som främjar akne. Vilket i sin tur hjälper också till att läka snabbare akne.


Honung är naturens läkemedel!


Säkra din honung via Beecenter eller kontakta oss för mer information & rådgivning. 

Prova själv!

Egen ansiktbehandlig

BiVänner - Biodling i Göteborg
BiVänner - Biodling i Göteborg

Vad du behöver:


2 msk honung & 2 teskedar mjölk.


Blanda till en fast form och applicera masken i ansiktet. Vänta tills den jobbar i fem till sju minuter, ta sedan upp den med bomullsdynor och skölj med varmt vatten.


Naturligt är bäst!